This six-story house floats like a treehouse over a sloping site. The design encompasses the remodeling of three bathrooms and the primary guest suite. The project also included the preliminary design for a basement addition, guest suite, boy’s bathroom and master bath. The design takes on a number of contemporary strategies while still fitting with the classic wooded nature of the original design. Minimal detailing and floating horizontal lines are used throughout to complement the natural warm color palate.  Curving playful forms are also used to counter the rigid geometries of many of the spaces in to break down the scale of the spaces. The project was on a fast-track delivery which included the specifications for all materials and finishes.

Design: 2012
Location: Santa Ana, California Total Floor Area: 6,621 sf
Total Floor Area Remodeled: 768 sf Total
Structural Engineer: Farhad Rezai
Addition Area: 370 sf
Status: Completed